Red velvet cupcakes
Åh, himmel vad underbart. Alla älskar cupcakes, inte sant? Ett tips för er bakälskare - Red velvet cupcakes med färsk smak av citron, chocklad och käääärlek.
Ingredienser
3 dl vetemjöl1 msk kakao
1 ¾ dl socker
1 ¾ dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
½ tsk vaniljsocker
1 ¼ dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
¾ tsk bikarbonat
Salt
Strössel att garnera med
Frosting:
100 g färskost av philadelphiatyp (Rumsvarm)
5 dl florsocker
25 g smör (Rumsvarmt)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
Ev ½ tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Blanda mjöl, kakao och 1 tsk salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll smeten i formarna till Ÿ . Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
Frosting:
Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.
Blanda mjöl, kakao och 1 tsk salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
Fyll smeten i formarna till Ÿ . Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
Frosting:
Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.
Trevlig bakning!
- Isabelle
Kommentarer
Trackback